Vi har för närvarande mycket hög belastning i kundtjänst. Du vet väl om att du här på ssam.se kan få svar på de flesta av dina frågor? Om du inte hittar ditt svar här vänligen återkom senare, antingen via vårt kontaktformulär, info@ssam.se eller 0470-59 95 00 .

Stäng meddelande
sortering i fyrfackskärl

Klistermärken visar tydligt hur du ska sortera.

Under uppbyggnad: Sorteringsguide för fyrfack kommer

Nu blir det enklare att sortera men vid funderingar finns en sorteringsguide som hjälp. Sorteringsguiden utvecklas just nu men sedan kommer du hitta den här på webben och med dina nya kärl medföljer även en tryckt sorteringsguide. En allmän sorteringsguide hittar du nedan.

  • Kärl 1: restavfall, matavfall, tidningar, färgade glasförpackningar.
  • Kärl 2: plastförpackningar, pappersförpackningar, metallförpackningar, ofärgade glasförpackningar.
  • Elektronikbox följer också med. Där sorteras ljuskällor & batteri (Boxen har man inomhus men hänger ut den i behov av tömning, på kärl 2 på tömningsdagen).

Förpackningar, tidningar, ljuskällor och batterier ska läggas löst i kärlen. Matavfall ska sorteras i en särskild papperspåse och restavfall lägger du som vanligt i en plastpåse som du knyter ihop.

Tänk på att endast förpackningar, tidningar, restavfall och matavfall sorteras i kärlen. Grovavfall och förpackningar som inte får plats i kärlen, lämnar du som vanligt på närmaste återvinningscentral.

 

Hur får jag plats med mer i mina fack?

Du kan till exempel trycka ihop plastburkarna, rulla ihop en packad påse, stapla äggkartongerna, vik ihop dryckeskartongerna och lådor. Klicka här för mer info och instruktioner.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Hur sköter jag förpackningarna innan de läggs i facken?

”Förpackningarna måste inte vara rena för att kunna återvinnas, men tömda. Det är alltså inte nödvändigt att skölja ur förpackningarna. Men det kan ju vara trevligare, för dig och för de som hanterar förpackningarna där de återvinns. Använd kallvatten eller återanvänd diskvattnet” – FTI ABlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Skriv ut
Senast uppdaterad: 12 augusti 2019