Vi har för närvarande mycket hög belastning i kundtjänst. Du vet väl om att du här på ssam.se kan få svar på de flesta av dina frågor? Om du inte hittar ditt svar här vänligen återkom senare, antingen via vårt kontaktformulär, info@ssam.se eller 0470-59 95 00 .

Stäng meddelande
Trädgårdskärl

Så placerar du ditt sopkärl

För att våra chaufförer ska få en schysst arbetsmiljö behöver du som har sophämtning tänka på hur du placerar ditt sopkärl.

Checklista för avfallshantering - så här får du placera dina sopkärl

  • Lätt åtkomliga handtag
    Placera sopkärlen så att sophämtaren kan greppa handtaget utan att behöva lyfta eller vrida sopkärlen. Om sopkärlen måste stå mot till exempel en häck, en vägg eller ett staket så ska de placeras så att handtagen går lätt att nå för sophämtaren: vänd hjulen och handtaget ut mot sophämtaren eller ställ sopkärlets sida längs med häcken och staketet.
  • Hårdgjord yta
    Det ska vara hårdgjord yta i dragvägen fram till tomtgränsen annars kan det bli extra tungt för sophämtaren. Ytan kan till exempel vara av trädgårdplattor eller asfalt. En traditionell grusväg kan också fungera som hårdgjord yta, men däremot inte gräs, löst grus eller sand. Skotta och sanda när det behövs så att sopkärlet rullar lätt. Glöm inte att ta bort snövallar.
  • Inga höga kanter
    Det får inte finnas trappor i dragvägen för sopkärlet. Undvik kantstenar och trösklar eller jämna ut nivåskillnaden med en fastsatt kil eller ramp.
Handbok för avfallsutrymmen

 

Här finns handboken för avfallsutrymmen.

Klicka på bilden för att få fram PDF-fil.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 19 november 2019