Invigning av Pantamera Express

Bild: En stor pantmaskin dekorerad i gult och blått.

Här pantar du mycket, snabbt och enkelt.

På lördag den 1 juni är det invigning av den nya pantmaskinen på Norremarks kretsloppspark. Pantamera finns på plats mellan 10-14 och visar automaten, bjuder på pantbag och fika.

Den nya pantautomaten är särskilt framtagen för att underlätta för dig som snabbt och enkelt vill panta mycket på en gång. Istället för att panta varje burk och PET-flaska för sig, häller du förpackningarna direkt ner i ett fack. Maskinen sorterar och räknar panten. Kapaciteten är omkring 100 förpackningar på ett par minuter.

Vi jobbar ständigt med att öka återvinningen av burkar och flaskor. En viktig del i det är att öka tillgängligheten och göra det lätt att göra rätt. Att samarbeta med återvinningscentraler känns självklart. Hit kommer man för att återvinna och många har efterfrågat att även kunna panta sina flaskor och burkar där, säger Carita Classon, ansvarig produktchef på Returpack/Pantamera.

Du kan välja mellan att få panten utbetald till ditt PayPal-konto eller via ClearOns betalcheckar, som du kan handla för i de allra flesta dagligvarubutiker. Dessutom kan du välja att skänka dina pantpengar till välgörenhet. På Norremarks Kretsloppspark har vi valt Världsnaturfonden WWF som donationsmottagare.

I samband med installationen av storpantarautomaten på Norremarks Kretsloppspark finns det numera 38 Pantamera Express runt om i landet.

Senast uppdaterad: 7 augusti 2020