Hämtdagar

SSAMs ambition är att hämtningen av ditt avfall alltid ska ske enligt samma intervall. Ibland händer det ändå att hämtdagarna måste ändras i samband med till exempel högtider. Därför rekommenderar vi att du själv håller dig uppdaterad genom att kontrollera din kommande hämtdag.

Ändrade hämtdagar över jul och nyår

Under julhelgerna kommer dagarna för din sophämtning att ändras. Det blir mycket avfall under julhelgerna och därför är det viktigt att inte missa en tömning. Tillsammans minskar vi julstöket.

Udda blir jämnt nästa år

Vid årsskiftet 2020/2021 möts två ojämna veckor i och med vecka 53 och vecka 1. Detta gör att du som haft sophämtning under udda veckor 2020 kommer få hämtning jämna veckor 2021 och vice versa.

När är din nästa hämtdag?

Sök efter din nästa dag för sophämtning. Skriv in din gatuadress så söker systemet automatiskt, postnummer och postort behöver inte fyllas i. Upplever du problem med sökfunktionen kan du alltid logga in på Mina sidor för att se all information om ditt abonnemang.

Ladda ner ditt hämtschema

Om du väljer att ladda ner ditt hämtschema ser du hämtdagarna för tre månader framåt. SSAM rekommenderar att du gör det till en vana att gå in och kontrollera dina hämtdagar för att inte missa eventuella förändringar.

Håll dig uppdaterad

Anmäl dig till SSAMs digitala kundinformation så är du säker på att bli påmind när hämtdagarna kan variera. Dessutom får du nyheter om SSAM och smarta miljötips.
Du anmälder dig på Mina sidor.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 24 november 2020