Fakturering

Du kan själv välja hur du vill få din faktura - som e-faktura, på autogiro eller brevfaktura. Ur miljösynpunkt ser vi gärna att du som kund väljer bort brevfaktura. All betalning till SSAM sker till bankgironummer 5306-8425. 

Villa

Sophämtning faktureras en gång i kvartalet för dig som bor i villa.

Företag

Företag faktureras varje månad.

Trädgårdsavfall

Faktureras på förhand innan säsongen börjar.

Fritidshus

Faktureras på förhand innan säsongen börjar.

Latrin

Faktureras på förhand innan säsongen börjar.

Slamtömning

Faktura efter utförd tjänst.

Grovavfall

Faktura efter utförd tjänst.

Extra tömning

Faktura efter utförd tjänst.

Ansök om e-faktura

Du väljer att betala via e-faktura i din Internetbank. Sök i din bank och välj ”Södra Smålands avfall och miljö AB”. Personen som är registrerad som kund 1 i abonnemanget behöver vara med i ansökan för e-faktura, oavsett vem i ert hushåll som ansöker om e-faktura.

Om du osäker på vem i ert hushåll som är registrerad som kund 1, kan du se detta på Mina sidor.öppnas i nytt fönster

KIVRA - digital brevlåda och faktura

Kivra är en digital brevlåda som till stor del kan ersätta din vanliga brevlåda. Genom den får du digital post och dina fakturor från SSAM och andra anslutna företag. Kivra är inte bara miljövänligt utan också säkert och tillgängligt var du än är.

Det är redan över tre miljoner svenskar och tusentals företag anslutna till Kivra där du bland annat kan få fakturor, lönebesked, ta emot jobbavtal och hantera kvitton. Förutom SSAM är myndigheter så som Försäkringskassan, Skatteverket och Pensionsmyndigheten anslutna.

Anslut dig redan idag

Gå in på Kivra och anslut dig redan idag. Då får du all information och dina fakturor från SSAM på ett lättillängligt, säkert och miljömässigt sätt. För att komma åt din brevlåda i Kivra loggar du in med Mobilt BankID och du en notifiering varje gång något nytt landar i brevlådan.

Gå in på Kivra och anslut dig redan idaglänk till annan webbplats

Medgivande om autogiro

Medgivande om autogiro gör du enklast via din Internetbank. Sök och välj ”Södra Smålands Avfall & Miljö”. Autogiro går bra att kombinera med e-faktura. Du hittar även en blankett för autogiro längst ned på den här sidan. Personen som står på abonnemanget i ert hushåll är den som gör ansökan för medgivande om autogiro.

Observera att blanketten ska skickas till Södra Smålands avfall och miljö AB, Box 3060, 350 33 Växjö.

Om du inte betalat fakturan i tid skickas en påminnelse ut. Då tillkommer en påminnelseavgift på 60 kronor.

Dröjsmålsränta tillkommer på nästkommande faktura. Om fakturan efter påminnelse inte betalats, övergår den till inkasso.

Betalar du från en utländsk bank?

Om du ska betala din faktura från en utländsk bank ange:

  • IBAN: SE0380000816956941509447
  • BIC: SWEDSESS.

Betalningen ska alltid ske i SEK.


Do you pay from a foreign bank?
If you are going to pay your invoice from a foreign bank, please specify:

  • IBAN: SE0380000816956941509447
  • BIC: SWEDSESS.

The payment must always be in SEK.


Om du betalat in för mycket pengar dras beloppet av från nästa faktura. Om du inte längre är kund hos oss, eller om beloppet som ska betalas tillbaka är större än nästa faktura så kommer pengarna att återbetalas till dig.

Återbetalning sker till konto registrerat i din banks kontoregister. Om ditt konto inte är registrerat sker istället utbetalning via avi. Det tillkommer då en avgift för att lösa in avin.

Relaterade dokument

Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 november 2020