Försening slamtömning

För tillfället har vi en driftstörning på tömning av slambrunnar i samtliga fem kommuner, med störst påverkan i Lessebo och Tingsryd. Vi arbetar för att komma ikapp så fort som möjligt.

Fakturering

Du kan själv välja hur du vill få din faktura: genom att ansluta dig till Kivra, som e-faktura eller som PDF. Brevfaktura finns även som alternativ. Ur miljösynpunkt ser vi dock gärna att du som kund väljer bort brevfaktura. All betalning till SSAM sker till bankgironummer 5306-8425. 

När kommer fakturan?

  • Villa: sophämtning faktureras en gång i kvartalet för dig som bor i villa.
  • Företag: Företag faktureras varje månad.
  • Trädgårdsavfall: faktureras på förhand innan säsongen börjar.
  • Fritidshus: faktureras på förhand innan säsongen börjar.
  • Latrin: faktureras på förhand innan säsongen börjar.
  • Slamtömning: faktureras efter utförd tjänst.
  • Grovavfall: faktureras efter utförd tjänst.
  • Extra tömning: faktureras efter utförd tjänst.

Nyckelvärden och mål

Andelen elektroniska fakturor i förhållande till pappersfakturor har gått från 15 % (2019) till 58 % (2022 kvartal 4). SSAMs målsättning är fortsätter öka under 2023. Varje faktura räknas!

Ansök om e-faktura

Du väljer att betala via e-faktura i din Internetbank. Sök i din bank och välj ”Södra Smålands avfall och miljö AB”. Personen som är registrerad som kund 1 i abonnemanget behöver vara med i ansökan för e-faktura, oavsett vem i ert hushåll som ansöker om e-faktura.

Om du osäker på vem i ert hushåll som är registrerad som kund 1, kan du se detta på Mina sidor. Öppnas i nytt fönster.

Bra miljöval - ingen pappersfaktura går ut!

KIVRA - digital brevlåda och faktura

Kivra är en digital brevlåda som till stor del kan ersätta din vanliga brevlåda. Genom den får du digital post och dina fakturor från SSAM och andra anslutna företag. Kivra är inte bara miljövänligt utan också säkert och tillgängligt var du än är.

Det är redan över tre miljoner svenskar och tusentals företag anslutna till Kivra där du bland annat kan få fakturor, lönebesked, ta emot jobbavtal och hantera kvitton. Förutom SSAM är myndigheter så som Försäkringskassan, Skatteverket och Pensionsmyndigheten anslutna.

Bra miljöval - ingen pappersfaktura går ut!

Anslut dig till Kivra

Gå in på Kivra och anslut dig. Då får du all information och dina fakturor från SSAM på ett lättillängligt, säkert och miljömässigt sätt. För att komma åt din brevlåda i Kivra loggar du in med Mobilt BankID och du en notifiering varje gång något nytt landar i brevlådan.

Anslut dig till Kivra Länk till annan webbplats.

PDF-faktura via e-post

Vi erbjuder PDF-faktura via e-post även till privatkunder. För att få din faktura via e-post behöver du kontakta kundtjänst via kontaktformuläret och anmäla att du vill teckna dig för tjänsten.

Bra miljöval - ingen pappersfaktura går ut!

Medgivande om autogiro

Medgivande om autogiro gör du enklast via din Internetbank. Sök och välj ”Södra Smålands Avfall & Miljö”. Autogiro går bra att kombinera med e-faktura. Du hittar även en blankett för autogiro längst ned på den här sidan. Personen som står på abonnemanget i ert hushåll är den som gör ansökan för medgivande om autogiro.

Observera att blanketten ska skickas till Södra Smålands avfall och miljö AB, Box 3060, 350 33 Växjö.

Vid betalning via autogiro skickas en pappersfaktura ändå ut till dig som kund. För att minska din och SSAMs miljöpåverkan rekommenderar vi dig som har möjlighet att byta till e-faktura, Kivra eller PDF-faktura via e-post. Kontakta kundtjänst via kontaktformuläret för att byta faktureringsmetod. Tillsammans minskar vi avfallet!

Betalar du från en utländsk bank?

Om du ska betala din faktura från en utländsk bank ange:

  • IBAN: SE03 8000 0816 9569 4150 9447
  • BIC: SWEDSESS.

Betalningen ska alltid ske i SEK.

Obetald faktura

Om du inte betalat fakturan i tid skickas en påminnelse ut. Då tillkommer en påminnelseavgift på 60 kronor.

Dröjsmålsränta tillkommer på nästkommande faktura. Om fakturan efter påminnelse inte betalats, övergår den till inkasso.


Om du har betalat för mycket

Om du betalat in för mycket pengar dras beloppet av från nästa faktura. Om du inte längre är kund hos oss, eller om beloppet som ska betalas tillbaka är större än nästa faktura så kommer pengarna att återbetalas till dig.

Återbetalning sker till konto registrerat i din banks kontoregister. Om ditt konto inte är registrerat sker istället utbetalning via avi. Det tillkommer då en avgift för att lösa in avin.

Relaterade dokument

Senast uppdaterad: 13 april 2023