SSAM-jacka i varselfärger hänger över ryggstödet på en stol.

Jobba hos SSAM

Intresserad av att jobba hos oss? Här hittar du våra lediga tjänster och kan läsa mer om hur det är att arbeta på SSAM.

Ekonomichef till SSAM

Din främsta övergripande uppgift är att ha ett totalansvar för ekonomifunktionen inom bolaget. Det innebär att du kommer leda och fördela arbetet på din avdelning samt att coacha och utveckla medarbetarna inom ekonomifunktionen för att säkerställa effektivitet och en god ekonomisk styrning.

En viktig del i uppdraget är det strategiska fokuset där du ansvarar för att utveckla övergripande strategiska analyser för att stötta verksamheten. Det innebär att se verksamhetens behov samt att initiera och följa upp olika utvecklingsprojekt och på så sätt stötta de olika affärsområdena. Du kommer även i detta arbete bistå med planeringsunderlag samt vara delaktig i projektens processer från start till mål. En annan viktig uppgift är att på ett pedagogiskt sätt få organisationen att förstå hur ekonomiska beslut påverkar verksamheten och säkerställa att alla arbetar mot samma mål.

Med tanke på att SSAM är ett relativt nytt bolag så kommer det vara ett stort fokus på att sätta rutiner och processer. Här kommer du som ekonomichef att ha en nyckelroll och vara en viktig del i förändringsprocessen. Nya strukturer och rutiner ska skapas och kulturen i bolaget ska stärkas samt ska befintliga processer, styrdokument och verktyg som budget, taxa och månadsrapporter vidareutvecklas och effektiviseras. I rollen ingår det även ett övergripande taktiskt ansvar för bland annat redovisning och bokslut samt att utveckla rutinen för bolagets investeringsbudget.

Som en del i ledningsgruppen förväntas du att aktivt bidra och utveckla bolagets verksamhet på ett affärsmässigt och effektivt sätt med kundnöjdhet i fokus. Du deltar även på styrelsemöten.

För att lyckas med uppdraget utvecklar och integrerar du rutiner och processer för god ekonomisk styrning. Genom din goda kommunikativa förmåga bidrar du till att hela organisationen får en förståelse för ekonomin och dess inverkan.

Detta är en tjänst för dig som vill vara med och bygga SSAMs fortsatta utveckling och tillväxt. Det är ett spännande uppdrag där din insats, ur ett miljöperspektiv, gör skillnad för invånare, kommuner, näringsliv och vår planet.

Läs mer om tjänsten här. Länk till annan webbplats.


Spontansökan

Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med kunniga och drivna personer inom allt från chaufförsyrket till ingenjörer. Skicka din spontansökan till info@ssam.se och berätta vad just du kan bidra med till SSAM.

Välkommen med din ansökan!

Vill du veta mer om hur det är att arbeta på SSAM? Lär känna våra medarbetare och läs om deras jobb.

Senast uppdaterad: 16 december 2022