Försening slamtömning

För tillfället har vi en driftstörning på tömning av slambrunnar i samtliga fem kommuner, med störst påverkan i Lessebo och Tingsryd. Vi arbetar för att komma ikapp så fort som möjligt.

Två återvinningsstationer stängs ner

Återvinningsstationerna på Evedalsvägen i Växjö och Plåtslagarvägen i Lessebo stängs ner i augusti på grund av upprepad nedskräpning.

Trasig soffa dumpad på återvinningsstation

I augusti stängs återvinningsstationerna på Evedalsvägen i Växjö och Plåtslagarvägen i Lessebo ner. Anledningen beror på upprepad nedskräpning och dumpning av felaktigt avfall vid flera tillfällen.

Dumpning av felaktigt avfall på återvinningsstationerna är ett återkommande problem – det är inte tillåtet och all dumpning polisanmäls. Vid varje sådant tillfälle tillkommer det en stor kostnad som drabbar kommuninvånarna.

På återvinningsstationerna kan man lämna plastförpackningar, pappersförpackningar, metallförpackningar, färgade och ofärgade glasförpackningar, tidningar, textilier samt batterier. Avfall som inte kan lämnas på återvinningsstationer ska lämnas till en återvinningscentral.

Farligt avfall och elavfall är exempel på avfall som inte kan lämnas på återvinningsstationer. Det omfattar bland annat mobilladdare, kaffebryggare, mikrovågsugn, tv-apparater, gastuber, motorolja och färgavfall. Soffor, stolar och bilfronter är andra exempel på vad som inte kan lämnas på en återvinningsstation.

Bildelar dumpade på återvinningsstation
TV dumpad på återvinningsstation
Stolar dumpade på återvinningsstation
Senast uppdaterad: 5 juli 2024