Viktig information om fakturor

Bild: Faktura på skrivbord med penna och gem

Från och med januari 2019 får du dina fakturor för sophämtning och slamtömning från det kommunala avfallsbolaget Södra Smålands avfall och miljö AB (SSAM). Din faktura för vatten och avlopp får du från din hemkommun.

Anledningen är att SSAM från och med 2019 sköter sophämtning, slamtömning och återvinningscentraler i samtliga fem ägarkommuner. För dig som har kommunalt vatten och avlopp betyder det att du kommer att få skilda fakturor för avfall respektive vatten och avlopp, istället för som tidigare en och samma faktura.

Fakturor för avfall

Fakturor som du får till och med december 2018 ska du betala på samma sätt och till samma bankgiro som tidigare.

Det här behöver du göra för att betala avfallsfakturor från och med januari 2019:

  • OBS! Nytt bankgiro för sophämtning och slamtömning från och med januari - kontrollera alltid att du använder bankgironummer 5306-8425 vid betalning.
  • Du som har autogiro behöver göra ett nytt medgivande för avfallsfakturor. Sök via din internetbank och välj Södra Smålands avfall och miljö AB. Det kan du göra från månadsskiftet november/december 2018.
  • Du som har e-faktura behöver göra en ny anmälan för avfallsfakturor. Sök via din internetbank och välj Södra Smålands avfall och miljö. Det kan du göra tidigast 1 mars 2019. Det betyder att din första avfallsfaktura 2019 kommer att vara en pappersfaktura.
  • Du som har använder Swefaktura eller e-postfaktura till ditt företag behöver inte göra en ny anmälan för avfallsfakturor.

Fakturor för kommunalt vatten och avlopp

Du som har kommunalt vatten och avlopp kommer att få dina fakturor precis som tidigare från din hemkommun, med samma intervall som förut och du behöver inte göra någon ny anmälan för autogiro, e-faktura, e-postfaktura eller Swefaktura. Fakturor för kommunalt vatten och avlopp betalar du till samma bankgironummer som tidigare.

Senast uppdaterad: 20 januari 2021