Återbruk mitt i Växjö city

Bild: En container har förvandlats till återbrukslounge och står bredvid Konsthallen i Växjö under Earth Week.

Har du något hemma som du inte använder längre? Ta med det till SSAM:s återbrukslounge - mitt i city! Under Earth week kan alla som vill lämna in hela och rena saker och dessutom ta med sig sådant som någon annan skänkt. Allt är helt gratis!

Under Earth week förvandlar SSAM en container till en återbrukslounge för att lyfta fram återbruket som ett sätt att ta hand om vårt avfall. Dessutom blir återbruket tillgängligt även för dem som rör sig i centrum och kanske inte har tillgång till bil.

- Vi får in mycket material till våra anläggningar som kan användas till bättre saker än ren materialåtervinning. Framför allt vill vi minska mängderna som ska gå till förbränning och därigenom göra vår avfallshantering mer hållbar, säger Anders Lundgren som är verksamhetsutvecklare cirkulär ekonomi på SSAM.

Tanken är att besökarna ska lämna in hela och rena saker och dessutom ta med sig sådant som någon annan skänkt. Sakerna som lämnas in får inte vara större än att besökaren kan bära dem själv. Återbruksloungen är placerad vid Konsthallen på Västra Esplanaden och är öppen kl. 12-18 måndag – fredag, samt lördag kl. 11-15.

Är du intresserad av att lära dig mer om återbruk eller har frågor om SSAM och avfallshantering? Då är du välkommen till återbruksloungen på fredag eller lördag för att få svar av vår kunniga personal.

Den nya återbruksanläggningen som nu iordningsställs på Norremarks kretsloppspark tas i bruk i juni.

Senast uppdaterad: 2 juli 2020