Paul Svensson kommer till MAT 2019

Bild: Stjärnkocken Paul Svensson lagar mat

SSAM presenterar Paul Svensson som en av föreläsarna under MAT 2019. Stjärnkocken kommer till Växjö för att prata om hur vi kan minska matavfallet.

Det regionala avfallsbolaget Södra Smålands avfall och miljö har som mål att minska matavfallet med 25 procent till år 2025. I ett seminarium under MAT 2019 hjälper stjärnkocken Paul Svensson oss med inspiration och konkreta tips för att nå målet. Hans föreläsning handlar om hur vi kan reducera vårt matsvinn genom kunskap och nyfikenhet.

Att minska matsvinnet är ett viktigt mål för oss och något som har stor effekt på miljö och klimat. Många kan dessutom spara mycket pengar genom att äta upp maten istället för att kasta den. I Växjö tillverkar vi biogas av matavfallet för att ta vara på våra resurser på bästa sätt. Vi tycker att det är jätteroligt att Paul kommer hit för att ge oss och Växjöborna mer inspiration för hur man kan minska sitt matsvinn, Jessica Cedervall, VD på SSAM.

Paul Svensson är en av Sveriges stjärnkockar, ofta synlig i olika tv-program. I SVT-programmet Maträddarna försökte han tillsammans med programledarkollegan Anne Lundberg ta reda på vad vi kan göra för att minska matsvinnet.
Han är också aktuell med boken Rädda maten! Manual för minskat matsvinn.

Föreläsningen äger rum 11:30 lördagen den 14 september i Växjö Konserthus. Här kan du anmäla dig till föreläsningen: http://www.matsmaland.se/seminarier/minska-matavfallet-med-paul-svensson/ Länk till annan webbplats. 

Välkomna!

Senast uppdaterad: 7 augusti 2020