Johanna med brunt hår och brun poptröja och en SSAM-väst.

Johanna Palm har under det senaste året arbetat som projektledare för införandet av fyrfack.

Över 50 procent kvinnor i SSAM:s ledningsgrupp

SSAM låter medarbetare växa och utvecklas. Nu internrekryteras en ny avdelningschef, vilket samtidigt gör att ledningsgruppen består av fler kvinnor än män.

Johanna Palm har tagit plats i ledningsgruppen för Södra Smålands avfall och miljö när hon tillträtt sin nya tjänst som avdelningschef för insamling och miljö. I SSAM:s ledningsgrupp sitter nu fyra kvinnor och tre män.

– Jag tycker att det är viktigt med jämställda ledningsgrupper. Många studier visar att företag som har det är mer lönsamma över tid. Jag tror att man blir mer kreativa och får ett annat ledarskap inom organisationen, säger Jessica Cedervall, VD på SSAM.

Tror du att det gör någon skillnad?

– Ja det tror jag, för att uppmuntra fler tjejer och kvinnor att söka sig till en traditionellt mansdominerad bransch. Det tror jag är enklare om det är jämställt i ledningen, säger Jessica Cedervall.

Låter talanger växa

Johanna Palm började jobba som utredningsingenjör på Växjö kommuns renhållningsavdelning 2016 och gick sedan med över till SSAM årsskiftet 2018/2019. Det senaste året har hon arbetat som projektledare för fyrfack på SSAM.

– Det är roligt när man kan låta talanger inom organisationen växa och ta nya steg, att man som medarbetare inte behöver söka sig vidare för att fortsätta utvecklas i sin karriär. Möjligheten för medarbetare att utvecklas i sin roll och god kompetensutveckling är superviktigt, säger Jessica Cedervall.

Samtidigt var konkurrensen hård med många duktiga sökande till tjänsten.

– Johanna kommer att tillföra mycket i rollen med sitt driv och sin utvecklingsvilja. Hon har många tankar om hur vi kan fortsätta utveckla verksamheten, hon är också en god lagspelare och har stor omtanke om människor runt omkring sig, en bra grund för att bli en god ledare, säger Jessica Cedervall.

Johanna själv tar sig an utmaningen med tillförsikt.

– Jag ser en stor fördel med all kunskap jag bär med mig från tidigare arbete. Jag har stora förväntningar och ser potential till utveckling framåt för hela avdelningen, säger Johanna Palm.

Senast uppdaterad: 9 oktober 2019