Bild: En öppen container med inredning och prylar.

I Återbruksloungen kan du både hämta och lämna prylar.

Återbruksloungen kommer till Lessebo

För att uppmärksamma Europa minskar avfallet-veckan landar SSAM:s Återbrukslounge utanför Coop i Lessebo.

Hjälp oss att minska avfallsmängderna genom att skänka sådant du inte längre behöver eller hämta hem något fint som någon annan har lämnat. Vi bjuder på fika mellan kl 15-17. Evenemanget sker i samarbete med Miljöverkstan i Strömbergshyttan.

Europa Minskar Avfallet-veckan är ett EU-projekt som ska inspirera till ett mer miljömedvetet tänkande och agerande. Mellan den 16 och 24 november anordnas tusentals klimatsmarta aktiviteter runt om i Europa. Här hittar du Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. alla aktiviteter som ordnas i Europa.

Inte för tunga saker

Om du vill lämna saker i vår Återbrukslounge ska sakerna vara i så pass fint skick att någon annan ska vilja använda dem. De ska också kunna bäras hem av en person.

Tack för att du hjälper oss att minska avfallet! I dag går alldeles för mycket användbart material till spillo. Återbruk är ett sätt att minska avfallsmängderna och bättre ta till vara på våra resurser. Södra Smålands Avfall och Miljö har som mål att minska mängden avfall med 25% till 2025.

Senast uppdaterad: 2 juli 2020