SSAM uppmärksammar White Monday

Vår vision på SSAM är ett Småland utan avfall. För att nå den här visionen behöver vi bland annat minska konsumtionen för att tillsammans minska avfallsmängderna. Vi vill med detta uppmärksamma White Monday, vilken infaller imorgon.

Det är organisationen Medveten konsumtion som står bakom den här dagen. Till skillnad från Black Friday som skapar ökad konsumtion, agerar den här dagen som motpol. White Monday uppmuntrar istället en cirkulär konsumtion som att till exempel återbruka.

Vi har många förslag för hur vi i praktiken kan göra konsumtionen mer hållbar. Vi kampanjar nu den 25/11, måndagen innan Black Friday med White Monday som globalt utmanar Black Friday och går i den cirkulära ekonomins anda, säger Alexandra Davidsson, arrangör för White Monday och generalsekreterare för Medveten konsumtion, i ett pressmeddelande.


Läs mer om White Monday på www.whitemonday.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och besök www.miljönär.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för tips på cirkulära alternativ.

Senast uppdaterad: 24 november 2019