Upphandling av innovationspartnerskap

DIACCESS är ett treårigt projekt inom Urban Innovation Actions (UIA). Syftet med projektet är att lösa riktiga samhällsutmaningar och verksamhetsbehov genom att sammanföra kommunala förvaltningar och bolag med näringslivet för att i samarbete utveckla lösningar som möter dessa utmaningar och behov.

SSAM deltar i projektet genom att anmäla två behov som vi vill lösa. Fram till den 11 januari 2021 har entreprenörer nu möjligheten att anmäla sitt intresse.

Behovsanpassad tömning

Behovet är en lösning som tillåter optimerad avfallsinsamling baserat på kundernas behov och därmed minskar avfallstransporter och vidare sänker kundernas kostnader för avfallsinsamling. Lösningen ska i första hand reglera tömning av avfall från flerfamiljshus och verksamheter, men kan med fördel även hantera behovsanpassad tömning av t.ex. trädgårdsavfall.

Mer om upphandlingen av innovationspartnerskap för ”behovsanpassad tömning av sopkärl” Länk till annan webbplats.

Ökad cirkularitet inom bygg- och fastighetssektorn

Behovet är en lösning för cirkulärt byggande där återanvändbart byggmaterial, från såväl restdelar som material i sin helhet, tillhandahålls, görs sökbart samt kvalitetssäkras. Lösningen behöver hantera både förvaring av material samt hur materialet överlåts och ska vara tillgängligt för aktörer inom byggbranschen.

Mer om upphandlingen av innovationspartnerskap för ”ökad cirkularitet inom bygg och fastighetssektorn” Länk till annan webbplats.

Mer information om projektet Diaccess Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 15 december 2020