Bild

Allt ska bort - Allt går igen

Ett videokonstverk av Timo Menke har spelats in på Återbruket, Norremarks Kretsloppspark i Växjö. Premiärvisningen skedde under Kulturnatten på Växjö konsthall.

Utställningen “Allt ska bort – Allt går igen” (29 januari - 12 mars 2022) av Timo Menke tar ett helhetsgrepp kring försäljningen av delar av samlingen. Diverse interventioner och inventeringar intar konsthallen och omsluter besökaren som både kund, konsument och konstpublik. Projektet kopplar även ihop konsthallen med Norremark kretsloppspark för att spegla varandra utifrån ett större perspektiv om bevarande och återbruk. Läs mer om utställningen “Allt ska bort – Allt går igen” på Växjö konsthall. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nu visas även specialproducerad konst av Timo Menke i återbrukshallen i dialog med utställningen på konsthallen under samma tidsperiod. Människan undkommer inte avfallets, återbrukets och utförsäljningens kretslopp utan måste hitta sätt att bejaka det, rentav fira det. Kretsloppsparken kan ses som ett sorts kulturarv i förvandling. I återbrukshallen visas tre fanor producerade av begagnade textilier som tar upp några av de motiv, former och texter som har följt med under arbetet med utställningen.

Under arbetet med utställningen förvandlades återbrukshallen även till scen för en filminspelning med Växjöskolornas musikkår. Framtida generationer ärver inte bara våra kulturella föremål och riter, utan även våra sopor och samlingar. För att kunna omfamna, fira och påminna om detta blivande kulturarv producerades ett musikaliskt och dansant framträdande med hjälp av musikkårens spelning av hitlåten “What A Feeling” i återbrukshallen.

“Allt ska bort – Allt går igen” har producerats med stöd av Växjö konsthall, SSAM och Växjöskolornas musikkår. Filmen är ej längre möjlig att se.

Senast uppdaterad: 14 mars 2022