
SSAM bjuder in till ett seminarium om matsvinn
I Sverige kastas stora mängder mat varje år, den största mängden sker i hushållen. 28 procent av hushållens matavfall uppskattas vara onödigt, det vill säga matsvinn. Varför är det så och hur kan vi förändra detta?
Den 9 september kl. 09.00 arrangerar SSAM en föreläsning om matsvinn i Växjö konserthus, där företrädare från olika delar av branschen ger sin syn på problemet och föreslår lösningar. SSAM:s vision är ett Småland utan avfall, och för att nå dit behöver vi bli ännu bättre på att hitta vägar för att minska matsvinn och omhänderta oundvikligt matavfall på ett hållbart sätt.
Medverkande:
Del 1
- Jessica Cedervall, VD, SSAM
SSAM och matsvinn, vad vill vi? - Anita Lundström, Senior Adviser, Naturvårdsverket
Arbete för minskat matsvinn på nationell nivå - Frida Blad, Senior Miljö- och avfallskonsult, Ramboll Sverige AB
Matsvinn i hushåll – åtgärder för minskat matsvinn - Ulrika Brydling, Hållbarhetsstrateg, Coop
Så jobbar Coop-butikerna med att minska matsvinnet
Del 2
- Karl Söderman
Ingmar – en app för att minska matsvinn i hushållen - Fredrik Lindgren, Chef, Diakonicentrum
Arbete för en matsvinnsbutik i Växjö - Panelsamtal
- Jessica Cedervall
Hur går vi vidare?
Moderator för seminariet är Sara Norrby Wallin.
Anmäl dig här senast måndag 5/9 för att säkra din plats: https://matsmaland.se/handelser/kunskapsdagarna/#vi-slanger-for-mycket-mat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.