matboxar och 190-liters kärl på matavfall

Livsmedelsbutiker i Växjö kommun

Livsmedelsbutiker i Växjö kommun kan teckna abonnemang hos oss på matboxar och 190-liters kärl för att sortera ut matavfall.

I våra matboxar och matavfallskärl kan livsmedelbutiker i Växjö kommun sortera matavfall på ett enkelt och hållbart sätt och dessutom säkerställa att matavfallet förvandlas till värdefull biogas och biogödsel. Med denna hantering säkerställer verksamheterna också lagefterlevnaden gällande hantering av animaliska biprodukter (ABP). Exempel på ABP-avfall är kött, fisk, mjölkprodukter, ägg, chark, bröd och kakor. Den dokumentation som krävs för både avlämnare samt mottagare ingår i tjänsten bland annat handelsdokument.

De alternativ som finns att välja är:

  • Blå matbox: här sorterar du matavfall MED förpackning
  • Grön matbox: här sorterar du matavfall UTAN förpackning
  • 190-liters matavfallskärl: om du inte har så mycket matavfall så kan du välja 190-liters kärl istället för matbox. Det finns en stort 190-liters kärl för matavfall MED förpackning och ett kärl för matavfall UTAN förpackning.

Idag erbjuder vi matavfallssortering till livsmedelsbutiker i Växjö kommun. Vi hoppas kunna erbjuda detta i alla våra ägarkommuner längre fram i tiden.

För att teckna abonnemang på matboxar eller kärl, kontakta oss på info@ssam.se eller 0470-59 95 00.


Önskar du skyltar till matboxarna?

Skyltar till grön matbox , 62 kB, öppnas i nytt fönster. och blå matbox , 62 kB, öppnas i nytt fönster. för print.

Skylt grön matbox för print
Skylt blå matbox för print
Senast uppdaterad: 22 september 2021